Zorgbelang Drenthe opent in samenwerking met provincie & Inspectie voor Gezondheidszorg (IGJ) en Jeugd het Meldpunt Zorg voor de provincie Drenthe. De uitbraak van het coronavirus en de landelijke maatregelen hebben gevolgen voor de zorg. Zorgmedewerkers doen hun best om inwoners, cliënten en patiënten in Drenthe de zorg, aandacht en ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Voor jou als mantelzorger of zorgmedewerker kan het zijn dat je de zorg niet of onvoldoende kunt aanbieden aan de inwoners van Drenthe die gebruik maken van zorg. Voor jou als inwoner, cliënt en patiënt of hun naasten in Drenthe kan het voor komen dat zorg is uitgesteld, geannuleerd of dat je met problemen en vragen blijft zitten. Daarom heeft Zorgbelang Drenthe voor inwoners van Drenthe en zorgmedewerkers een meldpunt geopend.

Waarom een melding doen?
Ondanks de crisis moet iedereen gebruik kunnen maken van zorg. De één heeft het harder nodig en is er meer afhankelijk van. Heb jij ervaringen met het uitstellen of verkrijgen van mantelzorg? Of andere ervaringen met mantelzorg? Maak je je zorgen? Kun je de mantelzorg op dit moment niet voldoende aanbieden? Hoe word je hierover geïnformeerd? Hoe word je hierin ondersteund en geadviseerd? Loop je vast? Welke invloed heeft dit?
Wat betekent een melding voor jou? Door middel van het Meldpunt Zorg worden alle meldingen op één centrale plek in Drenthe verzameld. Op basis van de binnengekomen meldingen geeft Zorgbelang Drenthe signalen door aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en daarmee aan het crisisteam van VWS. Waar nodig worden signalen ook doorgegeven aan de provincie, zorgorganisaties en gemeenten. Deze organisaties kunnen op basis van alle signalen sturen op goede, toegankelijk zorg in Drenthe. Wij geven nooit individuele meldingen door. Wij zorgen ervoor dat jouw privacy is gewaarborgd.

Wie kan een melding doen?
  • Inwoners, cliënten en patiënten die wonen in de provincie Drenthe;
  • Familieleden en naasten van cliënten/patiënten;
  • Zorgverleners werkzaam in de provincie Drenthe;
  • Medewerkers van bijv. zorginstellingen die signalen van cliënten ontvangen.
Doe melding!
Herken jij je in bovenstaande ervaringen of heb je een andere ervaring? Meld dit! Dit kan via een contactformulier op onze site, https://www.zorgbelang-drenthe.nl/meldpunt-zorg.

Mailen mag ook via meldpunt@zorgbelang-drenthe.nl. Heb je liever een telefonisch gesprek? Bel 050-727 1505 (tijdens werkdagen van 09.00-16.30 uur