In voor Mantelzorg is een programma voor zorgorganisaties die willen werken aan een betere ondersteuning van en een betere samenwerking met mantelzorgers. Het biedt 80 zorgorganisaties de mogelijkheid om een innovatietraject te volgen. Gedurende een half jaar tot een jaar werkt u aan een nieuwe werkwijze in uw organisatie.

Werkt u in de GGZ, bij een ziekenhuis of revalidatiecentrum of in de eerstelijnszorg? Dan heeft u nog tot 7 juli om een aanvraag te doen. 
Klik hier om verder te lezen.

In onderstaande film van Revalidatie Nederland maakt u kennis met mantelzorger Marianne Schrijver, haar man Raymond en Marie Cathrien van Oudheusden, maatschappelijk werker. Ontdek welke rol revalidatie-medewerkers kunnen spelen in de ondersteuning van de mantelzorger. 

Om alle informatie over dit onderwerp te lezen, klik hier.


Marktplaats voor hulpbehoevenden en vrijwilligers

WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. Iedereen kan met wehelpen.nl hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden. Centrum voor Revalidatie Roessingh is partner van WeHelpen. Het Expertisecentrum Mantelzorg heeft een film gemaakt over de samenwerking tussen Roessingh en WeHelpen. 
Klik hier voor meer informatie.