Met verhalen uit de Drentse Politiek

Datum: donderdag 28 oktober 2021
Aanvang: eind van de middag / begin van de avond
Locatie: Drenthe College Assen

Overig  programma en aanmeldlink volgt na de zomer
Het VN Ambassadeursnetwerk Drenthe, de Sterkplaats van LFB in het Drenthe College en Zorgbelang Drenthe werken op dit moment gezamenlijk aan de voorbereiding van een meerjarenplan om de Drentse politiek meer een afspiegeling te laten worden van de maatschappij. We willen, heel graag samen met u, ervoor zorgen dat in 2026 meerdere ervaringsdeskundigen in verschillende rollen in alle Drentse gemeenten en provincie, politiek actief zijn.

Politieke ambtsdragers met een beperking
Zoals u weet voert het ministerie van Binnenlandse Zaken sinds 2020 het actieplan “politieke ambtsdragers met een beperking” uit. Het is de bedoeling dat na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, in één op de drie gemeenten in Nederland mensen met een beperking of chronische ziekte politiek actief zijn. Een belangrijk streven waar we ons, ook in Drenthe, voor inzetten. Voor ons is het echter nog niet klaar in 2022. We starten door en werken door samen met ervaringsdeskundigen aan een plan richting de gemeenteraadsverkiezingen in 2026.

Politiek Actief met een beperking
Want, even voor nu wat beelden op een rij. Weet u dat 15% van de inwoners van Nederland een beperking of chronische ziekte heeft? En weet u dan ook dat slechts een half procent daarvan op dit moment politiek actief is?

Dat vinden we oprecht jammer en een gemiste kans voor ons land, zeker ook voor Drenthe. Dit percentage moet echt omhoog. Laten we in ieder geval hier in Drenthe proberen er een veelzijdiger, normaler en representatiever beeld van te maken en met elkaar politieke veranderingen van binnenuit in gang te zetten.

Vooraankondiging inspiratiebijeenkomst
We nodigen u daarom graag uit om op 28 oktober te luisteren naar verhalen uit de huidige Drentse politiek, ervaringen met elkaar te delen en vragen te stellen. Bovenal willen wij u vragen om de komende jaren mee te denken over zinvolle acties die nodig zijn om politiek werk in Drenthe beschikbaar en bereikbaar te maken in de breedste zin van het woord.

Het volledige programma van de inspiratiebijeenkomst op donderdag 28 oktober en de mogelijkheid om u hiervoor aan te melden volgt na de zomer. Noteer donderdag 28 oktober alvast in uw agenda. We zien u graag.

Namens de samenwerkende partijen, het VN Ambassadeursnetwerk Drenthe, de Sterkplaats van LFB in het Drenthe College en Zorgbelang Drenthe wensen we u een mooie zomer.