De brussencursus is speciaal ontwikkeld voor broertjes en zusjes van een kind met autisme. Vaak gaat veel aandacht in het gezin uit naar het kind met autisme en hebben de broertjes en zusjes daar last van.

We praten hier dan samen over en we bespreken waarom hun broertje of zusje bepaald gedrag laat zien. We gaan niet alleen praten, maar ook samen leuke dingen doen. Voor de ouders zijn er ook 4 bijeenkomsten, waarin steeds een thema besproken wordt, zoals de invloed van het autisme op het gezinsleven.

Er is net een brussencursus afgerond. Oscar, Tobias, Anouk, Barbara en Nynke hebben samen een Brussenkrant gemaakt in de cursus, waarin ze allemaal een stukje hebben geschreven of getekend. Daarvan een kleine impressie:

Heb je er moeite mee dat je broertje autistisch is?
Barbara: Soms wel, omdat je alles zo vaak moet zeggen, maar hij is soms ook heel grappig.

Nynke: Ik heb een broertje met autisme en soms doet hij irritant. Vooral als ik aan het tv-kijken ben, dan speelt hij met de nintendo en dan zeg ik: geluid uit! En dan wil hij niet luisteren en zet het extra hard. Dat is niet leuk!

Oscar: mijn broer heeft autisme. Niet echt leuk, maar ik moet er maar mee leven, net als al die andere duizend zussen en broers die een broer hebben met autisme.

Als laatste nog even een reactie van een van de moeders van de brussen:
Moeder van Anouk: Er is bij Anouk echt iets veranderd. Ze durft beter voor zichzelf op te komen en haar zus soms even duidelijk te zeggen dat ze niet mee mocht doen of weg moet gaan.

Volg voor meer informatie deze link>>