Afgelopen vrijdag, 12 mei 2017, was het weer zover. Maar liefst 15 jonge mantelzorgers stonden te trappelen om mee naar Havelte te gaan. Vooraf gaf een moeder al aan: “Ze heeft er veel zin in…eindelijk iets speciaal voor haar, na alle ellende ff wat ontspanning” 

Het ritje door de bossen en over de zandvlakte in de legertruck, was een groot succes. Het hobbelen was heerlijk en dat was van de gezichten af te lezen. Nadat ze waren bijgekomen, was het tijd voor een patatje met iets erbij. De meeste kinderen lieten zich een milkshake ook heerlijk smaken. De speeltuin had een grote aantrekkingskracht. Prachtige klim en springapparaten werden volop benut. Het is dat dat we ook nog midgetgolf op het programma hadden staan, maar eigenlijk bleven ze liever klauteren.

Uiteindelijk werden de golfbanen toch goed bezocht, want dat was nog een hele uitdaging. Vol overgave werden pogingen ondernomen om dat balletje maar in de holes te krijgen. En tja, wat hebben we het getroffen met het weer, beter kon niet. Na afloop ging iedereen voldaan huiswaarts. Op maandag zat het volgende berichtje in de mailbox “Hij vond het helemaal geweldig!” 

Zodra er een nieuwe activiteit is horen de JMZ-ers het zo snel mogelijk.

Zijn er ouders die het fijn zouden vinden om eens wat nader kennis te maken met een aantal sociaal werkers van Welzijn MensenWerk? En wellicht met elkaar? Er gaan veel kinderen mee, die een broertje of zusje hebben met bijvoorbeeld PDDnos, een lichamelijke handicap, gedragsproblemen of een zeldzame aandoening. Het kan prettig zijn om eens van elkaar te horen hoe je omgaat met problemen waar je tegen aan loopt. En elkaar te versterken of tips te delen. Als er voldoende belangstelling is, dan kan in september of oktober een keer een bijeenkomst georganiseerd worden.

Reacties kunnen naar Marian Metselaar T 06-51155379 E m.metselaar@welzijnmw.nl