We werden zeer gastvrij ontvangen door “onze” pro Ad van Bruggen. Eerst hebben we even kennis gemaakt op het terras met een drankje.

Ad heeft wat verteld over golf in het algemeen, o.a dat het elitaire steeds meer verdwijnt. Dat je een bekwaamheidsproef moet doen, de spelregels moet kennen en hoe je je moet gedragen op de baan. Als je dat haalt krijg je een pasje waarmee je op elke baan mag golfen. Het restaurant is  vrij toegankelijk voor een kopje koffie of iets te eten ook al kom je niet golfen.

Na de kennismaking zijn we bezig geweest om de techniek onder de knie te krijgen. Ontspanning en concentratie is heel belangrijk, na 1 clinic waren er al een paar die het balletje zo’n 100 meter ver sloegen.

Het veld lag bezaait met ballen toen wij gingen putten, maar daar hebben ze een wagentje voor die over het veld rijdt en al de balletjes opraapt. Putten is het balletje in dat gat in de grond zien te krijgen met zo weinig mogelijk slagen. De meesten sloegen veel te hard dan lag het balletje verder weg dan toen je begon,maar na even oefenen ging het al stukken beter.

Na bijna 1,5 uur zijn we terug gegaan naar het terras en kregen we nog een consumptie en bitterballen aangeboden. En hebben we in een ontspannen sfeer gezellig zitten praten. Ook de restauranthouder kwam er even gezellig bij.

Wat ik bijzonder vond was dat Ad aan iedereen vroeg voor wie je zorgde en dat hij ook echt belangstellend was. Daarna werden we verder verwend met heerlijke kipsaté sla en friet.

Na nog een consumptie en koffie of thee na, hebben we afscheid genomen. Een geweldige avond, iedereen ging om kwart voor tien zeer voldaan naar huis.