Jans Tabak was in 2010 al heel ernstig ziek. Op de dag van de mantelzorg had ik (Marian) hem opgehaald van huid. Hij zag er toen heel slecht uit. Maar Jans knapte weer op.

Op de maandagochtend in de week dat wij vrijdags de dag van de mantelzorg hebben gevierd, was er een netwerkontbijt met mensen die zich met mantelzorg bezig houden in Westerveld. Jans voelde zich toen al niet lekker. Hij zei dat hij donderdagochtend een telefonische afspraak had met de specialist van het UMCG.

‘s Middags had ik een mail van Jans dat hij was opgenomen in Groningen.
Ze hebben weinig kunnen doen voor hem. Hij is op een gegeven moment naar huis gegaan en is in zijn eigen huis overleden.
Jans zal zeker gemist worden. Hij wist heel veel over de geschiedenis van Diever. Was ook actief binnen de historische vereniging, 4/5 mei comité Diever, fietsvierdaagse, Shakespeare, vrijwilliger bij de Noorderboog, contactpunt mantelzorg Westerveld.
Begin dit jaar heeft hij een onderscheiding gekregen voor al zijn werkzaamheden.

Wij zullen op zoek moeten naar een voorzitter maar ook een vertegenwoordig uit Diever e.o die daar het gezicht is en aanspreekpunt is voor het CPM Westerveld.

Jans maakte van het begin af deel uit van het Contactpunt Mantelzorg Westerveld. We moeten verder zonder Jans.

Marian Weishaupt