Al een paar jaar genieten wij van een gastvrij ontvangst in de Noorderboog in Diever, iets dat het contactpunt mantelzorg zeer waardeert. Dit jaar hebben we vroeg namelijk 2 januari onze nieuwjaarsbijeenkomst gepland en natuurlijk ook gehad. Vele organisaties houden een bijeenkomst om elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar toe te wensen.

Er waren zestien mensen aanwezig die werden verwelkomt om een kopje koffie of thee met natuurlijk voor ons de bekende rolletjes. Als we aan rolletjes denken denken we ook aan slagroom en ook daar werden de rolletjes nog lekkerder van!

De voorzitter hield een kort welkomstwoord waarna we informeel met elkaar gingen praten. Hoe ouder de mantelzorger wordt het zwaarder ze het ervaren om mantelzorg te verrichten. Dat is ook het probleem wat zich voordoet. De vergrijzing neemt toe en de overheid legt een grotere druk op mensen die in hun sociale omgeving moeten kijken of ze een ander kunnen helpen. Het gaat niet om eenmalig maar voor een langere periode waarvan je niet weet hoelang die periode is! 

Uiteraard hoort bij een nieuwjaarsbijeenkomst een hapje en een drankje. Bijna iedereen hield het bij frisdrank. Ook de hapjes gingen er goed in.

We hebben nog wat “De theelabeltjes” besproken met elkaar. Het deed me goed om te vernemen dat iedereen erg sociaal was ingesteld als je de antwoorden hoort. De mensen gingen tevreden weer naar huis.