Op 9 mei 2018 heeft Albert Henckel, boswachter bij Staatsbosbeheer, ons de mooie maar ook verschillende gebieden van het Dwingelderveld laten zien. Er was veel belangstelling voor de natuur. Albert laat weten dat tegenwoordig de natuur op een natuurlijke wijze wordt beheerd. Indien nodig kunnen ze ingrijpen door bijvoorbeeld bomenkap te doen als blijkt dat de bommen te dicht op elkaar staan zodat ze in hun groei worden belemmerd. Ook de bomen die hetzij door een storm of doordat de boom dood is en omvalt, laten ze liggen. Het heeft en positieve invloed op de insectenwereld. Op het Dwingelderveld bevonden zich enkele zeer zeldzame struiken maar ook planten. Belangrijk is dat we zuinig zijn op de natuur.

Bomen zijn voor mensen; bomen leveren de zuurstof die wij inademen en nemen de koolstofdioxide die wij uitademen weer op.

  

Ook hebben we een paar vennetjes gezien; één ding is zeker het een mooi natuurlijkgebied waar Drenthe en Westerveld in het bijzonder toch op mag zijn dat het in onze gemeente ligt!!! De deelnemers hebben hun workout gehad omdat we ook wel heuveltje op heuveltje af moesten. Wij lieten ons niet kennen want we hebben het allemaal gedaan ook en mantelzorgster met de respectabele leeftijd van 82!!!!

Na afloop hebben we de boswachter een kleine attentie aangeboden en hebben wij de middag afgesloten bij de Weyert (ZZWD) onder het genot van een lekker kopje koffie of thee met een lekkere gevulde koek van Vos Banket (ook uit Westerveld ;)

Dit verslag tikkend vraag ik me af hoe het zou zijn om een wandeling te maken in de herfst of winter. Elk jaargetijde heeft zijn charme. Tijdens deze wandeling waren de weergoden ons goed gezind.