Hoe kunt u zelf rijden met een rolstoel: techniek uitleg
In dit filmpje leggen we de basis principes uit hoe u vooruit en achteruit kunt rijden met een rolstoel, of hoe je het beste kunt draaien. Ook het manoeuvreren komt aan de orde; een beetje naar links of een beetje naar rechts rijden. Een andere mogelijkheid is om te trippelen met de rolstoel. Er wordt uitgelegd hoe u dit zou kunnen doen.Uitleg over het gebruik van de uitleenrolstoel
U krijgt een rolstoel mee van de uitleen. Dit filmpje laat in vogelvlucht zien wat aandachtspunten zijn bij het gebruik van de rolstoel.
Achtereenvolgens komt aan de orde de diverse soorten uitleen rolstoelen, het maximaal toelaatbare gewicht, de rem, het hoepelwiel en zwenkwiel, de duwhandvatten
de beensteunen, het gebruik van de voetplaten, het wegzwenken van de beensteun, een rugkussen, het zit kussen, de trapdop, de antikiepsteun , rij handschoenen, het stokkenbakje, de spanbanden in de rug, de kuitplaten van een beensteun die omhoog gezet kan worden.

Rolstoel: opstaan, gaan zitten en overstappen
In dit filmpje kunt u zien hoe u vanuit uw rolstoel handig kunt overstappen naar een gewone stoel. Ook laat het filmpje zien hoe u moet opstaan uit een rolstoel om met een loophulpmiddel te gaan lopen. Zet altijd de remmen op de rolstoel voor u gaat opstaan of gaat zitten, anders rijdt de rolstoel weg en valt u.

Onderhoud van uw rolstoel; schoonmaak, rem en bandenspanning.
In dit filmpje wordt verteld hoe u de rolstoel kan schoonmaken. Het is ook belangrijk dat u regelmatig de remmen controleert. Dit voorkomt valpartijen bij het opstaan. Verder is de bandenspanning heel belangrijk omdat u dan lichter kunt rijden.

Manoeuvreren met rolstoel; drempels, kleine ruimten, lift
In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u kun rijden naar een tafel, kunt rijden naar de keuken, hoe u drempel over kunt gaan vooruit en achteruit, hoe u door een deur kunt rijden met een rolstoel, de deur kunt openen. Ook wordt uitgelegd hoe u een lift het beste in en uit kunt rijden, of hoe u in een hele kleine ruimte kunt manoeuvreren.

Rolstoel instellingen beensteun, duwhandvat, inklappen en uitklappen
In dit filmpje wordt uitgelegd hoe u de juiste hoogte kunt instellen van de beensteunen of duwhandvatten. Ook het wegklappen van de armsteunen wordt voorgedaan en het inklappen van de rolstoel met een slappe zitting of harde zitting. U kunt zien hoe het wiel van de rolstoel afgenomen kan worden.waardoor de rolstoel lichter is en makkelijker in de auto meegenomen kan worden.

Hellingbaan met rolstoel
In dit filmpje wordt uitgelegd hoe uw houding en techniek moet zijn als u een hellingbaan oploopt of afloopt.
Zorg ervoor dat u bij stijle hellingen achteruit loopt. U heeft dan meer controle over de rolstoel en het is minder angstig voor diegene die in de rolstoel zit.Rolstoel; buiten lopen, opritjes, bochten, stoepen.
Het duwen van een rolstoel kan knap lastig zijn. In dit filmpje wordt daarom uitgelegd hoe u het beste de rolstoel kunt duwen zonder uw rug te zwaar te belasten. Er wordt uitgelegd hoe u de rolstoel kunt sturen, een opritje of de stoep op en af kan gaan. Ook het nemen van scherpe bochten kan gedaan worden met goede technieken zodat u als "duwer" minder uw rug belast.Instructiefilm voor het gebruik van een incidentele of uitleen rolstoel
Als u een rolstoel meekrijgt bij de thuiszorg uitleen weet u meestal niet hoe deze gebruikt moet worden. In deze instructievideo komen alle punten aan de orde die van belang kunnen zijn bij het tijdelijk gebruiken van een rolstoel. Dit is een lang filmpje waar alles aan de orde komt. U kunt er ook voor kiezen de filmpjes per kort onderwerp te bekijken.Praktijkfilmpje; hoe moet je rijden met een rolstoel
Uit de praktijk; Johan heeft MS. Hij rijdt met een aangepaste rolstoel zelfstandig in huis. Dit filmpje laat zien hoe je je zelfstandig kunt verplaatsen met een rolstoel door aan de hoepels te draaien.