In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je iemand kunt helpen met douchen.
Er wordt uitgelegd welke hulpmiddelen er zijn om het douchen bij een beperking te kunnen ondersteunen, soorten douchestoelen, hulpmiddelen en handgrepen of beugels. Er worden aandachtspunten belicht die van belang zijn bij het voorbereiden en bij de benadering van de zorgvrager.

Wassen en afdrogen
In dit verkorte filmpje wordt uitgelegd hoe u iemand het beste kunt helpen bij het douchen, omdat iemand bijvoorbeeld niet goed meer kan staan of het niet meer zelf kan. Probeer zoveel mogelijk de zelfredzaamheid te stimuleren en de zorgvrager wel naar vermogen mee te laten werken. Het filmpje instrueert op welke wijze u iemand kan het beste kan helpen bij het douchen.

Douchestoelen, niet uitglijden, handgrepen, vacuumgrepen
In dit filmpje wordt ingegaan op de diverse hulpmiddelen die het douchen veiliger kunnen maken. Er wordt uitgelegd welke douchestoelen er zijn en hoe deze gebruikt moeten worden.zijn douchestoelen te leen bij de thuiszorgwinkels. Er wordt uitgelegd welke grepen er zijn, hoe deze te gebruiken, en aandachtspunten als antislipschoenen.

Hulpmiddelen bij het wassen
In dit korte filmpje wordt uitgelegd welke hulpmiddelen er zijn bij het wassen als je bijvoorbeeld lichaamsdelen niet kunt bereiken door een beperking in de armen.Zoals een rugborstel, hulpmiddelen om de billen te wassen, kniekussentje om op te knielen als je iemand moet helpen.Tips en adviezen voor het helpen bij het douchen
In dit deelfilmpje (er is ook een lange versie) wordt beschreven wanneer het beter kan zijn om zittend te douchen. Er wordt uitgelegd dat het belangrijk is bij het douchen om te vragen naar gewoonten, te zorgen voor veiligheid, iemand naar vermogen mee te laten werken en op te letten dat je niet uitglijdt.