Helpen bij baden

Helpen bij baden; lange versie

In dit totaal instructiefilmpje wordt uitgelegd wat de redenen zijn dat je iemand gaat helpen bij het baden. Soms bij problemen bij het evenwicht, of omdat het niet meer goed lukt om zelfstandig te wassen. Er worden algemene tips en adviezen gegeven, uitleg over de diverse hulpmiddelen als badplanken en handgrepen, hulpmiddelen voor het wassen als badborstels, er wordt ingegaan op de voorbereidende handelingen voor het helpen bij het baden, en er wordt uitgelegd op welke wijze je zou kunnen helpen bij het baden.

Veiligheid in en om het bad; badplanken en grepen

In dit deel filmpje wordt uitgelegd dat je een badplank kunt gebruiken om te douchen in het bad. Er wordt uitgelegd welke soorten badplanken er zijn en wat de verschillen zijn. Er wordt uitleg gegeven over hand- en badgrepen, en er wordt verwezen naar de mogelijkheden van een badlift. Op de site van www.samenbeterthuis.nl wordt verwezen naar elektrische badliften. (tip; badlift intypen in zoekvenster)

Algemene tips bij het helpen bij baden

In deze verkorte filmversie wordt uitgelegd wat de redenen zijn om te gaan helpen bij het baden. Er wordt ingegaan op hulpmiddelen, juiste aanpak, sfeer, en ondersteuning van thuiszorgorganisaties bij het verkrijgen en uitleg van het gebruik van hulpmiddelen.

Helpen bij douchen boven het bad

In deze verkorte filmversie wordt uitgelegd waar je op moet letten als je iemand helpt met douchen terwijl de zorgvrager op de badplank zit. Er worden tips en adviezen gegeven over de aanpak en aandachtspunten.

Voorbereiding voor het helpen bij baden

In deze verkorte filminstructie wordt ingegaan op de voorbereidingen voordat je iemand gaat helpen. Klaarleggen van materiaal, verlichting, temperatuur, werkruimte, gladde vloer, stroeve schoenen en werkruimte zijn belangrijke voorbereidende handelingen.Douchestoelen, niet uitglijden, handgrepen, vacuumgrepen
In dit filmpje wordt ingegaan op de diverse hulpmiddelen die het douchen veiliger kunnen maken. Er wordt uitgelegd welke douchestoelen er zijn en hoe deze gebruikt moeten worden.zijn douchestoelen te leen bij de thuiszorgwinkels. Er wordt uitgelegd welke grepen er zijn, hoe deze te gebruiken, en aandachtspunten als antislipschoenen.