De selectie van hulpmiddelen in dit artikel is gebaseerd op ervaringen van mensen met bewegingsbeperkingen die wij bij de ontwikkeling van Scouters tegenkwamen. Scouters biedt toegankelijke informatie, onafhankelijk advies en innovatieve hulpmiddelen voor en door mensen die beter willen bewegen, hun mantelzorgers en professionals. De ervaringen deelden ze bijvoorbeeld in e-mails, productbeoordelingen en persoonlijke ontmoetingen. Via de links bij elk hulpmiddel kunt u meer informatie over het product krijgen, inclusief een uitgebreidere omschrijving, beoordelingen en verkooppunten (sommige direct via bol.com). Kent u nog andere handige producten? Laat uw reactie onder dit bericht achter!

Hands free lezen met stevige boekenstandaard
Lezen zonder dat u uw boek hoeft vast te houden, dat kan met een boekenstandaard. Dat is handig, bijvoorbeeld wanneer u in bed een boek leest of last krijgt van uw handen door het vasthouden van boeken. Deze boekenstandaard van het merk Vitility kunt u zowel liggend als staand gebruiken en heeft handige klemmetjes waarmee u uw boek, tijdschrift en zelfs tablet vastklemt. Bart testte de standaard recent voor Scouters: “De standaard ziet er strak uit en is handzaam. Het is een heel gemakkelijk hulpmiddel. (…) Het is even zoeken hoe alles werkt, maar je kan de standaard voor veel boeken en documenten gebruiken, zelfs voor de iPad.” De boekenstandaard is verkrijgbaar voor ongeveer € 27,-. Meer informatie over de boekenstandaard

 

Stijlvol en stabiel op pad met shoprollator
Hoe kunt u winkelen en tegelijk stabiel lopen? Deze vraag krijgen we als redactie regelmatig van Scouters bezoekers. Nu zijn er al enige tijd boodschappentrolleys op de markt met 4 stabiele wielen, maar sinds kort is er meer mogelijk! Met een shoprollator beschikt u over een stijlvolle rollator met een extra grote tas voor al uw boodschappen. Er zijn 2 modellen beschikbaar: de Promenade van Cemex, voor € 440,- en een tas voor 50 liter inhoud, en de Rollz Flex Shopper voor € 400,- en een tas voor 25 liter inhoud.


Dienblad met schootkussen, zacht voor de benen
Eten op bed, de bank of in uw stoel, is natuurlijk makkelijker als u uw eten op een dienblad kan zetten. Een dienblad met schootkussen is dan een stabiele variant en bovendien zacht voor de benen. Er zijn allerlei soorten schootkussens met en zonder patronen en in diverse maten. Een scouter in een rolstoel gebruikt het schootkussen ook om dingen op te zetten en zo mee te nemen. Schootkussen zijn te koop vanaf ongeveer € 25,-, bijvoorbeeld die van Margot Steel en andere schootkussens.


Wielverlichting voor uw fiets of rolstoel: Spokelit
De LED fietsverlichting SpokeLit van Ne Izeit is handig voor in de donkere dagen. Het is verlichting voor in de wielen van uw fiets of je rolstoel. SpokeLit is er in de kleuren rood, blauw, groen en disco en wanneer u de lamp aanzet kunt u kiezen tussen twee standen: gloeien of knipperen. Zo wordt u goed gezien in het donker! Te koop voor ongeveer € 11,- tot € 15,- per wiel. Reken maar dat u gezien wordt in het donker!

Makkelijk kokkerellen met pastakoker in de magnetron
Uw pasta koken kan een hele klus zijn en is niet altijd zonder gevaren. Maar wist u er ook een manier is om uw pasta in de magnetron te koken en daarna makkelijk af te gieten? Dat kan met de pastakoker van het bekende merk Joseph Joseph. Deze is erg handig als u bijvoorbeeld niet lang kunt staan, moeite hebt met de pan optillen of afgieten. Er is trouwens ook eenzelfde soort koker speciaal voor rijst, handig! U kunt de pastakoker van Joseph Joseph kopen voor ongeveer € 19,-


Altijd uw sleutelgat vinden met Glow in the Dark Markering
Herkent u dat, in de donkere avonden deze herfst en winter soms wel minutenlang moeten zoeken naar het sleutelgat of uw lichtschakelaar? Dat is verleden tijd met deze simpele oplossing: de Glow in the Dark markeringen. Dit zijn kleine stickers die overdag opladen en ’s avonds licht geven. Zo vindt u ook in het donker altijd het sleutelgat of de lichtschakelaar. Een stickervel bevat 3 stickers voor lichtschakelaars en cilindersloten.

 

Griphandschoenen in plaats van sokken onder de kerstboom
Die sokken hebben we nu wel gezien onder de kerstboom, toch? Wist u dat er ook speciale griphandschoenen zijn die u kunt gebruiken om hulpmiddelen, bestek of gereedschap bijvoorbeeld makkelijk vast te kunnen houden? De Gripping Aids van het merk Active Hands zijn erg handig om te gebruiken wanneer je door problemen met je hand geen goede grip meer hebt. U maakt de griphandschoenen vast met klittenband en ze zijn te koop voor € 65,-

bron: alleszelf.nl