De site www.hulpmiddelenwijzer.nl is door Vilans ontwikkeld samen met onder andere het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en vele andere partijen die samenwerken binnen Vitaal Thuis van stichting VitaValley. De site voorziet in een zeer compleet overzicht van technologische hulpmiddelen die mensen kunnen ondersteunen in het langer thuis wonen.

De site is in eerste instantie bedoeld voor cliënten en mantelzorgers en je kunt zoeken op activiteit, zoals Eten en Drinken, Werken en Studeren, Wonen of Zorgen en Verzorgen. Daarnaast zijn de hulpmiddelen ook gegroepeerd op aandoening en natuurlijk op trefwoord. 

De website, tot stand gekomen in opdracht van het ministerie van VWS, is een onafhankelijke website. Veel vergelijkbare websites laten een beperkt assortiment van specifieke leveranciers zien, waardoor de keuze niet transparant is. Op Hulpmiddelenwijzer.nl kunnen ook geen artikelen worden gekocht, het is een hulpmiddel om in de eindeloze technologische mogelijkheden de weg te kunnen vinden. Als men weet wat er nodig is, is het betreffende hulpmiddel meestal relatief eenvoudig op internet of bij thuiszorgwinkels te vinden. Onderzocht wordt nog of het koppelen van een distributiekanaal aan de website, waardoor wel artikelen kunnen worden aangeschaft, meerwaarde zou hebben. 
Het ontwikkelen van deze website is een onderdeel van het programma Vitaal Thuis van Stichting Vita Valley.