Saar aan Huis is een professionele landelijke organisatie voor particuliere mantelzorg en sinds mei 2018 ook actief in de regio Meppel. Er zijn ruim 25 vestigingen in Nederland.

Omdat mantelzorgers hun zorg bijna altijd uit liefde voor de ander verlenen, gaat het mantelzorgen vaak lang goed. Om het mantelzorgen (langer) vol te kunnen houden kan het voor u als mantelzorger fijn én belangrijk zijn de zorg af en toe over te kunnen dragen aan een ander.
Helaas neemt het aantal vrijwilligers dat daarvoor beschikbaar is steeds verder af. Dat is één van de redenen van het ontstaan van Saar aan Huis.

Onze Saars kunnen u als mantelzorger op tijdelijke en/of regelmatige basis ondersteunen door de zorg van u over te nemen. Hoeveel, hoe vaak en hóe u de vervangende mantelzorg wilt inzetten bepaalt u zelf; bij de inzet van een Saar staan uw persoonlijke wensen centraal.

De Saars hebben over het algemeen ruime levenservaring, wonen in de nabije omgeving en hebben affiniteit met zorg en ouderen. ‘Er zijn voor een ander’ is voor hen niet meer dan vanzelfsprekend. Dit doen ze op een professionele en betrouwbare wijze. Ze zijn zorgvuldig en met aandacht geselecteerd en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag.
Een team van lieve en enthousiaste Saars staat in de regio Meppel voor u klaar om u van dienst te zijn!

U kunt op werkdagen, weekenden maar ook voor avonden en nachten een beroep doen op de inzet van een Saar. Het basistarief bedraagt 23 euro per uur, dat is inclusief BTW en bemiddelingskosten. Voor avond-, nacht- en weekenduren geldt een toeslag. Betaling kan uit eigen middelen, vanuit een PGB (informele zorg) en ook verschillende zorgverzekeraars vergoeden respijtzorg en/of vervangende mantelzorg.

Meer informatie vindt u op www.saaraanhuis.nl.
U kunt ons bereiken via e-mail : meppel@saaraanhuis.nl of telefoon op nummer 06 - 49 93 93 80 (Liesbeth Meijer).