De Sociale Marke bestaat al weer meer dan vijf jaar. De tijd vliegt maar dat geldt niet voor iedereen. Voor mensen die de 80 zijn gepasseerd kunnen de dagen erg lang duren. Ze zijn soms eenzaam en hebben behoefte om af en toe iemand te spreken.

Vrijwilligers van de Sociale Marke bellen dan ook elke dag een paar mensen op om te horen hoe het met hen gaat. Zo weten we dat er geen vervelende dingen zijn gebeurd en de mensen weer uit bed zijn. Ook heeft het praatje een sociale functie. Als je op leeftijd bent en je woont alleen dan spreek je minder mensen. Soms moet er een klein klusje geklaard worden of een boodschapje, dat doen wij dan.

Wilt u eens een bezoekje brengen en een kopje koffie drinken of misschien een boodschapje doen? We kunnen nog wel twee vrijwilligers gebruiken. De groep die gebeld kan worden mag namelijk wel wat groter. De vrijwilligers dienen wel in Dwingeloo te wonen. Mocht u belangstelling hebben neemt u gerust contact op met Janneke Schieving van Zorgcollectief Zuidwest Drenthe: (088) 968 40 99.

Sociale Marke
Bij het contactpunt Sociale Marke in Dwingeloo, centraal gevestigd in het dorp, in woonservicecentrum De Weyert, kunt u vrijblijvend terecht voor informatie en advies over zorg en welzijn. Loopt u gerust eens binnen!

Achter de schermen van dit fysieke contactpunt verbindt de Sociale Marke diverse vrijwilligers- en professionele organisaties in het sociaal domein van zorg en welzijn in en rond Dwingeloo. Met dit netwerk kan worden ingegaan op allerlei vragen van inwoners.