Problemen horen bij het leven. Iedereen heeft er wel eens last van. Erover praten met vrienden, familie of bekenden kan helpen. Het kan echter zijn dat u er samen met hen niet uitkomt. Misschien is er ook niemand in uw omgeving met wie u over uw problemen durft of kunt praten. Dan kunt u gebruik maken van de vertrouwelijke hulp van het Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW). Het AMW kan u helpen bij het zoeken naar een oplossing voor zogenaamde psychosociale problemen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om relatieproblemen, problemen met instanties, psychische problemen, verwerkingsproblemen, opvoedingsproblemen, financiële problemen, of combinaties hiervan.

Door middel van individuele gesprekken, relatiegesprekken en/of gezinsgesprekken, zoekt u samen met een maatschappelijk werker naar de beste ondersteuning of begeleiding voor uw probleem of hulpvraag. U kunt zonder verwijsbrief van de huisarts terecht. Aan de hulp van het AMW zijn geen kosten verbonden. De hulpverlening is vrijwillig.

Met ingang van 1 april 2015 heeft het maatschappelijk werk in Westerveld (maar ook voor Meppel) elke maandag en donderdag telefonisch bereikbaarheid van 9.00 uur tot 10.00 op telefoonnummer: 085-2731444. Via www.welzijnmw.nl kan ook contact gemaakt worden door middel van het invullen van het contactformulier.