Stichting Handicamp Overijssel organiseert met een aangepaste camper kampeerreizen.

AVONTUURLIJKE KAMPEERVAKANTIES MET ONZE CAMPER
Eén of meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, lijkt heel gewoon. Helaas is dat niet voor iedereen mogelijk. Zo kan het hebben van een lichamelijke beperking een groot struikelblok zijn. Daarom is de Stichting Handicamp Overijssel opgericht.

Deze stichting organiseert ieder jaar een groot aantal vakantiereizen voor jongeren met een beperking, in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. In 2009 zijn er 3 reizen voor 41-60 jarigen. De reizen variëren van vier tot zeven dagen. Er zijn reizen binnen Nederland en naar het buitenland. Er gaan vier mindervaliden mee, begeleid door vijf vrijwilligers (meestal verpleegkundigen, verzorgenden en de chauffeur). Ook kan een groep (ongeacht leeftijden en handicaps) de Handicamper huren met een chauffeur van onze organisatie, de begeleiding en verzorging moet dan zelf geregeld worden.

CAMPER
De stichting Handicamp beschikt over een aangepaste 18 meter lange camper. De camper bestaat uit een huiskamer, een keuken, een slaapgedeelte en een volledig aangepaste badkamer. Verder zijn er hoog/laag verstelbare bedden aanwezig en twee rolstoelliften.
Met speciale begeleidings- en/of verzorgingswensen kan vanzelfsprekend rekening worden gehouden.

REISPROGRAMMA
Ieder jaar wordt er een nieuw avontuurlijk en afwisselend reisprogramma samengesteld. De deelnemerskosten zijn laag, omdat de stichting Handicamp continu op zoek is naar sponsoren om deze reizen betaalbaar te houden. De prijzen zijn all inclusive.

VW-BUS HUREN
Ook kunt u een VW-bus huren die aangepast is op rolstoelvervoer. Een comfortabele mogelijkheid om , eventueel samen met uw partner of gezin, op reis te gaan.

Kijk op de website http://handicamp.nl/ voor nog veel meer informatie.
Ook de inschrijvingsformulieren zijn daar te downloaden.